Σελίδα RSS
Γενικές πληροφορίεςΧαιρετισμοίΜεθοδολογίαΠροοπτικές συνεργασίας ΕπώνυμαΠρόσωπα ή οικογένειεςΚοινότητεςΓεγονότα Μαρτυρίες/ΤεκμήριαΛίστα μηνυμάτων Διοικητικές διαιρέσειςΚοινότητεςΚατανομή του πληθυσμούΕξέλιξη του πληθυσμού Διεξαγωγή έργουΕθελοντισμόςΣυνεργάτες Ιστοσελίδες περιφέρειαςΙστοσελίδες άλλων προγραμμάτωνΙστοσελίδες γενεαλογίαςΙστοσελίδες μαρτυριώνΙστοσελίδες προσωπικών ιστοριώνRSS

English


Σελίδα RSS

not found

Η Μικρασιατική Εστία Ν. Πέλλας με αφορμή τα εικοσάχρονα του Συλλόγου και την αλλαγή της επωνυμίας του (απόφαση 260/2006 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Γιαννιτσών) πραγματοποίησε την επετειακή έκδοση ενός Λευκώματος / Ημερολογίου με τον τίτλο Καππαδοκία, Γη των Αγίων. Ημερολόγιο 2007 (ISBN 960-89340-0-1). Πρόκειται για έναν δεμένο τόμο, διαστάσεων 19 επί 20 εκατ. και 120 σελ., που περιλαμβάνει περίπου εξήντα φωτογραφίες, που τράβηξε η Μαυροκεφαλίδου Ελένη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καππαδοκία, το 2005. Οι υπότιτλοι προέρχονται από το βιβλίο του Γιώργου Σεφέρη, Τρεις μέρες στα πετροκομμένα Μοναστήρια της Καππαδοκίας. Το εορτολόγιο των Αγίων της Καππαδοκίας αντλεί από το βιβλίο του Συμεών Κοιμίσογλου, Καππαδοκία. Τέλος περιλαμβάνονται και δύο παλιές φωτογραφίες με παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής.

Την επιμέλεια της έκδοσης είχε η Μαυροκεφαλίδου Ελένη, η οποία παραχώρησε όλα τα έσοδα στη Μικρασιατική Εστία Ν. Πέλλας. Το ημερολόγιο πωλείται 15 ευρώ από το Σύλλογο, (Βουλκούδη 5 , 58100 Γιαννιτσά τηλ 23820 28193) και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της πόλης των Γιαννιτσών.

Η παρουσίαση του Ημερολογίου έγινε στις 4 Νοεμβρίου 2006 στο πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών από τον κ. Ιντζεσίλογλου Νικόλαο, καθηγητή ΑΠΘ και την κ. Αλιβάνογλου Καλλιόπη, εκπαιδευτικό- συγγραφέα και την Ελένη Μαυροκεφαλίδου.