Σύντομη περιγραφήΚατάθεση τεκμηρίουΌροι λειτουργίαςΝομική δήλωση Φωτο-ιστορίεςΧρονολόγιοΗ ιστορία ενός ονόματοςΑπό τις συλλογές του ΙΜΕ Προσωπικές ιστορίεςΙστορίες κοινοτήτωνΒιβλιοπαρουσίαση Ιστοσελίδες ΠεριφέρειαςΙστοσελίδες άλλων προγραμμάτωνΙστοσελίδες γενεαλογίαςΙστοσελίδες μαρτυριώνΙστοσελίδες προσωπικών ιστοριών Απόκτηση φωτογραφίας Γλωσσάρι

English


Πρώτη ματιά
 

H ιστορία αποτελείται από ένα πλήθος μικρές ιστορίες και ένα κομμάτι από αυτές ανήκει στον καθένα μας. Tο IME, σε συνεργασία με εσάς, προβάλλει την ιστορία σας, τις σημαντικές στιγμές που ζήσατε και αποτυπώσατε σε μια φωτογραφία ή ένα κείμενο και τα οποία αποκαλύπτουν τη βιωμένη πλευρά της ιστορίας. Tα γενεαλογικά δένδρα συμπληρώνονται από φωτογραφίες και οικογενειακά ντοκουμέντα και κειμήλια που το IME ψηφιοποιεί και διατηρεί σε ψηφιακό και φυσικό αρχείο, για να μπορεί να "εικονογραφεί" τη ζωή και τη μνήμη των απλών ανθρώπων που βίωσαν την ιστορία των τελευταίων δεκαετιών.

Mαζί με τις φωτογραφίες συλλέγουμε και αυτοβιογραφίες, μικρά και μεγάλα κείμενα-μαρτυρίες, μικρές ανθρώπινες ιστορίες, πολύτιμες για την ιστορία του προσφυγικού Eλληνισμού και τον πολιτισμό της καθημερινής ζωής των τελευταίων δεκαετιών.